De stichting Loopsport Norg organiseerde op Koninginnedag in Norg de inmiddels traditionele Univé Noord Drenthe Loop met afstanden over 21.1 en 10 km. Wie de uitslagen van de laatste tijd een beetje kritisch volgt, zal hebben gemerkt dat Peter de Vries druk doende is zijn vorm voor de marathon van Praag op zondag 13 mei a.s. op peil te brengen. Voor de halve marathon in Norg was op de linkerhand gistermorgen al een eindtijd van ruim 1.30.00 uur geschreven. Peter gaat in Praag voor een tijd van 3.01.00 uur. De 21.1 km in Norg werd gisteren overigens onder prima weersomstandigheden gelopen. Met steun van een Friese haas kwam Peter na ruim 1.26 00 uur binnen, ruim binnen zijn geplande tijd. Een uitstekende 2e plek na Henk Olijve bij de M50+ was zijn deel. Trijnko Veenhuis behaalde goud op de 10 km bij de M60+. Verder waren Be de Rijber (21.1 km) en Hans Hiemstra (10 km) namens Artemis van de partij. Zie voor meer informatie de uitslagenpagina.
Klik op lees verder....voor het verslag van Peter.


HOE DE VRIES EEN FRIES KLOPTE
Om één uur s’middags pikte Bé de Rijber, zoals afgesproken, mij thuis op. Al pratende miste Be de afslag Julianaplein en we kwamen toen via een drietal omleidingen uiteindelijk aan in Norg. Overigens een mooie rit. (afgelopen zaterdag met Aad ook al een ommelander rit gemaakt naar Siddeburen. De nieuwe versie van Tom-Tom wekte niet meer en we gingen over naar het Aad-Aad systeem).

Trijnko Veenhuis en Hans Hiemstra troffen we ook in Norg aan. Ik had een schema gemaakt van 4.16 min/km. maar al snel had ik gezien dat ik achter een leeftijdsgenoot ut Heerenveen aan liep. Maar even niet laten lopen was de eerste gedachte. Weg schema en al anderhalve minuut tijdwinst na 5 km ten opzichte van mijn voorgeprogrammeerde eindtijd van 1.30.43.
Na 7 km deze Fries het kopwerk te hebben opgedrongen, vond hij het welletjes en liep zo’n 30 meter van mij weg, maar na de doorkomst bij 9 km had ik hem ( Sietse van der Mei van loopgroep Heerenveen) weer te pakken.
Ik vertelde hem toen dat dit een trainingsloopje op marathon- tempo voor mij was waar hij volgens mij niet vrolijker van werd en hij klampte zich vervolgens aan mij vast. Na de 2-de doorkomst 15 km. (1.01.30) plaatste ik een kleine versnelling en het definitieve gat was geslagen. De laatste 6 km. liep ik nog 12 man voorbij, waaronder Ruud Kok van Av’34, alweer een Fries, welke zo vriendelijk was mij te melden dat ik nu 2e lag! (had z’n vrouw bijgehouden voor hem, ik zal er ook eens met Conny over praten)
Henk Olijve was natuurlijk al lang uit het zicht verdwenen en zo finishte ik in 1.26.42 , iets sneller dan gepland maar totaal niets geforceerd.
Bé ging toen z’n laatste ronde in van 6 km. en finishte in 2.09.47, ook 5-10 minuten sneller dan de planning! De minst slechte Fries kwam 70 seconden achter de Vries binnen hetgeen mij 25 euro (omgerekend uurloon van ruim 16 euro, toch niet slecht op Koninginnedag) en een bos bloemen deed opleveren.
Rest nog te vermelden dat na een patatje en een ijsje de terugreis probleemloos verliep.

Peter de Vries