Richard Bottram

 

 

 


verslag: Magriet Taselaar-Vegter
Na mijn examen voor hardlooptrainer kan ik me nu gelukkig weer meer storten op het lopen van wedstrijdjes en andere evenementen.
Zo ook het loopje van Richard Bottram ( hij loopt iedere dag een marathon, en zondag ging de tocht van Dokkum naar Groningen.
Op de site stond dat er het verzamelpunt bij Dorkwerd werd afgesproken en dan gezamenlijk naar de grote markt in Groningen.

Ik dacht dat wordt vast een massale opkomst, een dergelijk loop voor het goede doel ( de kankerbestrijding). Dus nog even op de barricade gestaan bij onze club, maar helaas het werden en bleven er jammer genoeg maar 2 Tiny en ik.

Enfin, druk pratend togen wij zondagmiddag naar Dorkwerd, waar al een aantal lopers stonden te wachten.
Uiteindelijk kwam er een groepje aan van 10 mensen en Richard op de fiets, op de fiets???? Ja uiteindelijk was hij toch wat geblesseerd en besloot vandaag op de race fiets mee te gaan.

We waren ongeveer een groep van 40 mensen en Tiny en ik waren de enige 2 van een groep van buiten de stad (toch nog enigszins Artemis op de kaart gezet, hoewel de rest wel verbaasd was want “ Artemis is altijd zo’n actieve club”!), de rest was van Groningen Atletiek en Loopgroep Astrea.

Onder begeleiding van het zonnetje en 2 motormuizen togen we via kruip en sluip door wegen naar de grote markt waar we werden ontvangen door Wethouder Janny Visscher ( waar bleef Alders?????).

Een toespraakje, doos met geld werd overhandigd. Wij zouden teruglopen met loopgroep Astrea, maar dat duurde ons te lang dus wij gingen alvast weg, waar we later in het Noorderplantsoen weer werden ingehaald.
Al met al waren we om half 4 weer in Dorkwerd en tuften we weer naar huis.