2022loomeermarathon

De Mooi Drenthe lopers organiseerden afgelopen zondag weer eens een kleinschalige marathon voor ongeveer twintig deelnemers. Deze Loomeer marathon, het Loomeer is gelegen aan de N376 tussen Schoonloo en Schoonoord, omvatte vier ronden vanaf een parkeerplaats van ruim 10 kilometer met een korte aanloopronde. Er werd gelopen over in hoofdzaak verharde fietspaden, waarvan een groot deel door de bossen nabij Schoonloo, deel uitmakend van het Nationaal Park het Drentsche Aa. Deze marathon werd voorheen georganiseerd door de inmiddels opgeheven Drents Friese Wold Runners.

De deelnemers betaalden een eigen bijdrage van twee euro. De verzorging moesten de deelnemers zelf regelen. Men kwam na elke ronde terug over de parkeerplaats. De limiet was gesteld op 6 uur.

Ultraloper Gerik Mik uit Sint Annen, op de foto 7e van rechts, is een van de vaste deelnemers aan dit soort kleinschalige marathons. Hij finishte deze keer in nagenoeg droog weer als 15e van de 19 deelnemers in 5.37.28 uur.

Gerik: "Langzaam begint het lichaam weer te luisteren. Nu wel iets meer spierpijn dan anders na een marathon maar het gaat de goede kant op. Op naar de volgende de Hel van Westeremden op zaterdag 26 november samen met onder andere Arjen Kwint met keuze uit de marathon of 45 kilometer. Dan hopelijk met minder spierpijn".

Foto volgt.