De 12e Stadsloop in Appingedam over 5 en 10 km stond ook vanavond weer in het teken van topatleten, wedstrijd- en bedrijvenlopers, recreanten, jeugd, totaal 2000 deelnemers, goed loopweer, sfeer, muziek, vele duizenden toeschouwers, een uitstekende organisatie, speaker Harm Noor en starter/deelnemer schaatser Bob de Jong. De wedstrijd kende een tumultueus slot. Op het smalste gedeelte van het parcours, in de Solwerderstraat Oost, kreeg een 80jarige Damster een hartaanval. Een politieauto en twee ambulances moesten door de afzetting. De motorrijder die de twee koplopers begeleidde raakte in verwarring en reed gevolgd door de twee koplopers van het parcours af. De wedstrijdjury besliste vervolgens dat de stand van zaken op 500 meter voor de finish als aankomst moest gelden. De Artemisafvaardiging bestond uit slechts 16 leden. Jan Nienhuis still going strong en won overtuigend bij de M50+ in een prima tijd van 36.28 min. Gonny Houtman behaalde na maandenlange blessureleed en zes 2e plaatsen haar 1e overwinning in 2008. Ze was bij de V45+ oppermachtig en won afgetekend in 44.20 min., gevolgd door de verrassende Magriet Taselaar (2e) in een tijd van 47.34 min. De wedstrijd bij de mannen werd, dus na tussenkomst van de jury, gewonnen door de Keniaan Wilson Kipsang in een tijd van 28.39 min.. Bij de dames ging de zege naar Chemtai Rionotukei, eveneens uit Kenia, in een tijd van 33.58 min.. Voor meer informatie zie de uitslagenpagina en www.stadsloopappingedam.nl